Kommende arrangementer

Sacrified (DK/FR/JP)

  • Tirsdag 18. juni kl 17
  • Kunsthal Aarhus, J.M. Mørchs Gade 13 Aarhus C
  • Entré 120/90

 

 

 

 

 

 

 

Sacrified er et forholdsvis nyt orkester på den danske musikscene. Musik og tekster tager afsæt i forskellige religiøse temaer og historier og blander sig hermed i den standende debat om religion, indvandring, danskhed og kulturforskelle.

Teksterne referer både til bibelhistorien og til det politiske og giver musikken kant og en egen episk og speciel farvning, som måske nok er jazzet, men også giver plads til et bredt spektrum af stilarter og referencer.

Gruppens første CD, Sacrified, fik en fin modtagelse overalt, og Peter Danstrup blev Danish Music Award nomineret i 2016 som årets danske jazzkomponist.

Line up:

Nina Baun Jeppesen: Vokal

Mariane Bitran: Fløjte

Soma Allpass: Cello

Makiko Hirabayashi: Klaver

Lise Munch: Valdhorn

Rasmus Kjærgaard Lund: Tuba

Peter Danstrup: Akustisk basguitar

Bjørn Heebøl: Trommer


Firebirds

  • Torsdag d. 20. juni
  • Kunsthal Aarhus, J.M. Mørksgade 13 8000 C
  • Entré 120/90

 

 

 

 

 

 

The Firebirds blev skabt af trommeslageren Stefan Pasborg i 2014, da han havde et årelangt ønske om at skabe ny musik med udgangspunkt i musik af store, klassiske komponister.

Pasborg samlede i den forbindelse trioen, som foruden ham selv består af saxofonist og klarinettist Anders Banke og pianist og keyboardspiller Anders Filipsen. Trioen har de sidste par år turneret i Danmark og optrådt på festivals i Serbien, Frankrig, Tyskland og Norge.

The Firebirds roste debutalbum arbejdede primært med arrangementer af Igor Stravinsky, hvorimod dagens koncert, kigger mod hjemlige himmelstrøg og tager fat på Carl Nielsens omfattende virke i et lydlandskab præget af jazz, beat, surf, avantgarde med stor respekt for komponistens originale forlæg!

Line up:

Anders Banke: Saxofon og klarinet

Anders Filipsen: Klaver og keyboard

Stefan Pasborg: trommer


The Danish Lasse Gullin Society

  • Søndag d. 23. juli kl. 17.00
  • Kunsthal Aarhus, J.M. Mørchs Gade 13 8000 Aarhus C
  • Entré 120/90

 

 

 

 

 

Vi lukker og slukker for årets jazzfestival med en ’tribute’ til en af de absolut største i nordisk jazz i 50’erne: den svenske barytonsaxofonist, komponist, orkesterleder og arrangør Lasse Gullin.

Svenskerne har en unik musiktradition, som efter manges mening stikker dybt og er stærkere end den musikkultur de andre nordiske lande byder på. Den svenske folketone har, med sit melankolske udtryk, påvirket alle mulige musikgenrer.

Lasse Gullins musik er et tydeligt eksempel på dette. Hans flotte gennemarrangerede kompositioner rummer denne melankoli og gør den til noget ganske særligt.

The Danish Lasse Gullin Society har gennem 25 år – og med stor entusiasme – spillet en lang række af Gullins originale arrangementer.

Mange musikere har været med i logen. Peter Gullin (Lasse Gullins søn), Bent Jædig, Lee Konitz, Kristina von Bülow, Lasse Sjøsten, Poul Godske m.fl. har været med i kortere eller længere perioder.

Den unge barytonsaxofonist Aske Drasbæk, kendt som altsaxofonist i Aarhus Jazz Orchestra, er seneste tilkomne medlem. Hans lyriske spillestil passer perfekt ind i Gullin-sounden.

 

Line up:

Jens Søndergaard: altsax

Piet Larsen: trompet

Nils Oldin: tenorsax

Anders Jacobsen: trombone

Ole Kock Hansen: klaver

Lasse Lundström: bas

Rasmus Lund: trommer


Se tidligere arrangementer

 
Du er her: ForsideKommende arrangementer

Jazzselskabet Aarhus
Sjællandsgade 130, 1
8000 Århus C
CVR: 9701 6968
jazzselskabet@gmail.com

www.jazzselskabetaarhus.dk