Bigband 17:48 + Winnie Dahlgren

  • Tirsdag 24. november 2020 kl. 20
  • Gyngen, Maritza Salen, Frederiksgade 78c, 8000 Aarhus
  • Entre: gratis for JS-medlemmer. Øvrige: 100/50

Den i USA bosatte bigband-arrangør og komponist Winnie Dahlgren er på gæstevisit i Danmark! I disse dage har hun arbejdet med det unge og velspillende big band 17:48, som rummer nogle af morgendagens jazzstjerner fra Odense.
Winnie er en yderst interessant arrangør, hvilket har gjort hende til professor på Berklee College of Music, Boston.
Hun har bl.a. arrangeret for musikere som bassisten Matthew Garrison og trommeslageren Terri Lyne Carrington. Winnie er tillige en eminent marimbamusiker. Hun har skrevet en lang række arrangementer for bigband og mindre grupper. Meget af det er baseret på egne kompositioner, men hun har også arrangeret gamle danske sange.
Bigband 1748, der er et “ungt” bigband fra Odense, bestående bl.a. af konservatorie- og mgk-studerende, har gennem Dansk Jazzmusiker Forening fået mulighed for, at spille med Winnie Dahlgren, og der igennem blive indført i hendes spændende musikalske univers. Bigband 1748 er under ledelse af Thomas Buchreitz
Winnie udtaler: ”Kompositionerne er en afspejling af dels min danske baggrund, blandet med mine mange rejser til specielt Afrika og dels mit daglige samarbejde med kollegaer og elever fra hele verden. Kompositionerne vil være små glimt af vores verden, som jeg ser den i dag. I min daglige undervisning på Berklee College of Music underviser jeg i komposition og harmoni indenfor rytmisk musik, både de ’normale’ akkordprogressioner og de underfundige sammensætninger. Dette udnytter jeg også, og bruger harmonier, der måske ikke bliver brugt normalt i bigband sammenhæng.”
Projektet og koncerten er støttet af Kunstfonden og DJF.

 


← Alle Ikke kategoriseret

Du er her: ForsideIkke kategoriseretBigband 17:48 + Winnie Dahlgren

Jazzselskabet Aarhus
Nørre Alle 96, 4.
8000 Århus C
CVR: 9701 6968

Info@jazzselskabetaarhus.dk

www.jazzselskabetaarhus.dk