Kommende arrangementer

Gensyn med Bent J. Christina von Bülow/Søren Kristiansen

 • Fredag d. 3. november kl. 14
 • Bent J., Den Gamle By
 • Entré  til Den Gamle By

Dagens stjerneduo har bedt om at komme indenfor på det hæderkronede jazzværtshus og give en lille koncert og genkalde sig stemningen fra dengang.

Christina von Bülow er en af de få musikere, der har haft den unikke chance at modtage

undervisning af Stan Getz under et ophold i Californien i 1990, året før han døde. Hendes musik er da også tydeligt inspireret af denne, og hun er gennem årene blevet berømmet for sit særdeles melodiske og lyriske spil.

Søren Kristiansen er, hvad man vil kalde en sand virtuos på klaveret, han kom i en

meget ung alder ind i varmen hos de ældre og velrenommerede jazzmusikere i Danmark, og med sin inspiration fra pianister som Oscar Peterson og Art Tatum og sit naturlige swing har han gang på gang glædet lyttere såvel som musikere både i Danmark og rundt omkring i Europa.

Duoen er opstået naturligt i en kærlighed til jazzens rødder og ikke mindst til alle de fine, gamle melodier, som hører denne tradition til.


The Trio. Period.

 • Søndag d. 5. november kl. 17
 • Kunsthal Aarhus, J. M. Mørks Gade
 • Entré 120/90

Tag et stort bundt jazz, to kopper kontemporær klassisk kompositionspraksis,fem  spiskeskefulde klezmer dansemelodier og fire dl. balinesisk gamelan, og gør klar. Bland derefter to dl. barok med en god sjat malinesisk intensitet. Rør ingredienserne sammen i en gryde med kogende, tøjlesløs improvisation. The Trio. Period.s musik er klar til at blive serveret.

The Trio. Period. består af tre alsidige musikere, hvis eksperimenterende improvisationer bygger på intenst sammenspil og skitser af forskellig art. Musikerne er mødtes på Det Jyske Musikkonservatoriums globale kandidatlinje, og de trækker alle tre på deres forskelligartede baggrunde.

Sammen springer de tre musikere ud i lyriske, melodiske passager, skæve klange og insisterende rytmer.

 

Line up

Carolyn Goodwin, klarinet, basklarinet

Valeria Conte, klarinet

Olga Witte, piano


Fredrik Lundins De 5 på nye eventyr

 

 • Søndag d. 12. november kl. 17
 • Kunsthal Aarhus, J. M. Mørks Gade
 • Entré: 120/90

Til sin nye skandinaviske/polske gruppe har Fredrik Lundin samlet fire af Københavns mest profilerede, unge, musikere.

Musikken er en boblende, varm anretning, gennemsyret af musikalsk inspiration fra James Blake til Bela Bartok, fra Jon Balke til T Bone Burnett, fra Paul Bley til LedBelly.

Et lille band med stor lyd, fem store improvisatorer med en musik, der udnytter hver enkelt musikers potentiale såvel som instrumenterne lydlige muligheder til det yderste.

Line up

Tomasz Dabrowski, trompet

Petter Hängsel, basun

Fredrik Lundin, sax

Joel Illerhag, bas

Anders Provis, trommer


Winther/Åman/Mogensen feat. Tim Hagans

 • Søndag d. 19. november kl. 17
 • Kunsthal Aarhus, J. M. Mørks Gade
 • Entré: 120/90

Trompetisten Tim Hagans regnes for en af de vigtigste trompetister siden ikonet Miles Davis døde i starten af 90’erne.

Hagans spil er virilt, sprudlende og kendetegnes ved en sjælden original kreativitet.

Han har i en lang årrække været tilknyttet det navnkundige pladeselskab Blue Note, hvor han bl.a. har indspillet et album med et mix af hardbop og electronica.

Vi præsenterer Hagans med en af den nordiske jazzscenes mest sammenspillede og eftertragtede rytmegrupper -Winther/Åman/Mogensen. Winther/Åman/Mogensen har turneret over det meste af verden og akkompagneret internationale navne som David Liebman, Jerry Bergonzi, Jim Snidero og Dick Oatts.

Line up

Tim Hagans, trompet

Carl Winther, klaver

Johnny Åman, bas

Anders Mogensen, trommer


Ronnie Cuber med dansk power trio

 • Onsdag d. 29. november kl. 20
 • Musikhuset Aarhus, Lille Sal
 • Entré 210/180

Amerikanske Ronnie Cuber er et ikon inden for den funky del af jazzmusikken. Dels var han med i George Bensons tidlige kvartet, og dels har han ofte optrådt med trommeslageren Steve Gadds bands, f.eks. det navnkundige orkester “The Gadd Gang”. Hans instrument er primært barytonsaxen, men han medbringer ofte andre saxofontyper. Han har været medlem af Mingus Big Band og har været med på backingholdet med B. B. King, Paul Simon og Eric Clapton.

Han får ved koncerten følgeskab af ingen ringere end Kjeld Lauritsens trio

Koncerten vil indeholde en blanding af numre fra de førstnævnte, legendariske orkestre og kendte mainstream jazz standards.

Line up

Ronnie Cuber, sax

Kjeld Lauritsen, hammondorgel

Uffe Steen, guitar

Søren Frost, trommer


Sisters of Jazz It’s all about the ladies

 • Søndag d. 10. december kl. 17
 • Kunsthal Aarhus, J. M. Mørks Gade
 • Entré 120/90

Sisters of Jazz hylder de skjulte, succesrige damer, som står bag tekst, musik og arrangementer til nogle af vores mest spillede og mest elskede jazz standards gennem tiderne. Nogle af dem, der står på programmet, er Dorothy Fields, Nancy Hamilton, Marian McPartland og Mary Lou Williams.

Konstellationen Sisters of Jazz blev oprindelig sat sammen til en koncert i Sverige under forsommeren 2014, af den svenske jazzsangerinde og sangskriver Anna Pauline.

Da koncerten, som var en hyldestkoncert til de kvindelige jazzvokalister, blev flot modtaget blandt publikum og svensk presse, besluttede man sig for at danne et fast orkester. Et dameorkester hvor man ikke kun hyldede kvindelige vokalister, men også komponister og tekstforfattere, kvindelige ”hjeltinder” inden for jazz.

 

Line up

Anna Pauline Andersson, vokal

Amanda Sedgwick, altsaxofon

Lis Wessberg, basun

Catrine U. Frøhlund, klaver

Ida Hvid, bass

Cornelia Nilsson, trommer, percussion


Se tidligere arrangementer

 
Du er her: ForsideKommende arrangementer

Jazzselskabet Aarhus
Sjællandsgade 130, 1
8000 Århus C
CVR: 9701 6968
jazzselskabet@gmail.com

www.jazzselskabetaarhus.dk