Kommende arrangementer

Vinterjazz på HeadQuarters: Fågelflux + Søndagssurprise

 • Søndag 4. februar kl. 19
 • HeadQuarters, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
 • Entré: 50 kr

Fågelflux er en dansk/svensk kvartet med inspiration fra den amerikanske jazztradition. Med et repetoire af originalkompositioner og arrangerede gamle jazzstandarder, tager vi dig med på en rejse gennem et fantasifuldt og legende swing-univers fyldt af kreativitet og nysgerrighed mellem de fire unge musikere.

Line-up
Alberte Sofie Svenningsen, saxofon
Petter Worland, klaver
Joel Holmesson, bas
Rasmus Elhøj Jensen, trommer


Vinterjazz på HeadQuarters: Dusty Rag Jazz Band + Lindyhop workshop

 • Mandag 5. februar kl. 19
 • HeadQuarters, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
 • Entré: 50 kr

Dusty Rag Jazz Band spiller hymner og worksongs fra 1800 og 1900-tallets Amerika og fletter dem ind i den tidlige jazztradition. Bandet inspireres af kulturen fra New Orleans og spiller dansevenlig udadvendt musik med referencer til New Orleans bedste unge gadebands som f.eks. Tuba Skinny.

Line-up
Nada Dayeh, vokal
Ben Goodhall, klarinet
Jeppe Cloos, sopransax
Anders Hermansen, sousafon
Asger Søgaard, banjo
Pelle Fæbrech Nielsen, vaskebræt
Rasmus Rhode, guitar & vokal
Ali B. Badreldin, barytonsax


Vinterjazz på HeadQuarters: JUNO + Abekejser

 • Tirsdag 6. februar kl. 19
 • HeadQuarters, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
 • Entré: 50 kr

                                          


JUNO
spiller orginale kompositioner, som udforsker grænseområdet mellem fri og arrangeret musik. Den usædvanlige besætning giver musikken et karakteristisk  præg, og i landskabet blandes rytmiske motiver og organisk sammenspil, som kombinerer kompleksitet og knivskarp enkelthed.

Line-up
Thea Ellingsen Grant, vokal
Malin Dahl Ødegård, vokal
Mona Krogstad, tenorsaxofon
Georgia Wartel Collins, kontrabas
Ingvald Vassbø, trommer

Abekejser har baggrund i både jazz- og verdensmusik, og man kunne forvente et særligt akustisk lydbillede, men Abekejer har overskredet de gængse skabeloner og skrottet kontrabassen. Hvad man hører er en sound bygget op af stærke beats gennem en kombination af trommemaskine og akustiske trommer under flammende synthesizere og gennemtrængende guitarklange, som frembringer storslåede harmonier og fængende melodier.

Line-up
Jon Døssing Bendixen, synthezizer
Jeppe Lavsen, guitar
Adrian Christensen, synthesizerbas
Rasmus Fisker, trommemaskine
Frederik Bülow, trommer


Vinterjazz på HeadQuarters: Klossmajor + Hval Fugl

 • Onsdag 7. februar kl. 19
 • HeadQuarters, Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
 • Entré: 50 kr

                         
Klossmajor
Klossmajor er historien om en vokaltrio, der blev til et seksmandsband. Den lidt utraditionelle besætning med tre vokalister gør, at fokus på tekst og harmoni er stor. Der er store kontraster i bandets repetoire, der strækker sig fra humor og groove til melankoli og improvisation. Selv definerer bandet musikken som fresh jazzpop på norsk.
 
Line-up
Dorothea Økland, vokal
Karoline Karlsen, vokal
Maja Sørbø, vokal
Håvard Ersland, piano
Vidar Starheimsæther, bas
Olav Andreas Abildgaard, trommer
Hval Fugl
I krydsningen mellem det let flyvende og det store tunge finder vi folktrioen Hvalfugl. Hval Fugl er ørefængende melodier i smukke arrangementer. Drøm dig væk i en salighedsrus, når Hvalfugl byder dig ind i deres smukke univers, hvor fortællinger fra Skandinaviens gamle folkemusiktraditioner bliver forenet med lyden af den moderne nordiske tone.
 
Line-up
Jonathan Fjord Bredholt, klaver/harmonium
Jeppe Lavsen, guitar
Anders Juel Bomholt, kontrabas


Vinterjazz: Ulf Wakenius – Jan Lundgren Quartet

 • Fredag 9. februar kl. 20.00
 • Musikhuset Aarhus, Lille Sal
 • Entré: 200/230 kr (medlemmer/ikke-medlemmer)
 • Billetter via Billetto.dk eller i Musikhusets billetsalg

Skandinavisk jazz af bedste kvalitet fremført med varme, kreativitet og uhørt overskud.
 
Til at åbne vores vinterjazz koncert række har vi inviteret en af verdens bedste og mest efterspurgte guitarister. Så enkelt kan det siges. I sin fornemme karriere har Ulf Wakenius været førstevalg for Oscar Peterson, NHØP, Svend Asmussen, Putte Wickman og mange andre.
 
Og kvalitet følges af kvalitet, når han til Vinterjazz kan opleves med Jan Lundgren, en af Skandinaviens store jazzpianister, og sammen med den svenske Hans Backenroth, der i mere end 25 år har været ”first-call” til et utal af koncerter. Sammen med den velrenommerede danske trommeslager, Kristian Leth, kaster de sig over et repertoire hentet fra The Great American songbook med afvigelser til nordiske folkemelodier.
 
Lineup
Ulf Wakenius, guitar
Jan Lundgren, piano
Hans Backenroth, bas
Kristian Leth, trommer


Vinterjazz: Blood, Sweat, Drum & Bass m. Jørgen Munkeby

 • Mandag 12. februar kl. 20.00
 • Musikhuset Aarhus, Rytmisk Sal
 • Entré: 100/130 kr (medlem/ikke-medlem)
 • Billetter fåes via Billetto.dk eller i Musikhusets billetsalg

Samarbejdet mellem den norske saxofonist, sanger og guitarist Jørgen Munkeby og Blood Sweat Drum +Bass startede til en legendarisk koncert på Roskilde Festival i 2007 og er fortsat siden med to CD udgivelser og en række koncerter i Danmark og Norge.
 
Der er fokus på en række numre fra Munkebys seneste album, International Blackjazz Society, hvor og også hans stærke vokal er i front. Men også hits fra årene, der gik, er selvfølgelig med.
 
Line-up
Blood Sweat Drum + Bass er et orkester på 22 m/k, og den meget elektriske rytmegruppe med hele tre trommeslagere giver dette orkester max power i rollen som backing for Munkebys ekspressive
musik.


Vinterjazz: Sophisticated Ladies m Christina Dahl & Lis Wessberg

 • Søndag 18. februar kl. 17.00
 • Kunsthal Aarhus, J. M. Mørks Gade
 • Entré: 100/130 kr (medlem/ikke-medlem)
 • Billetter fåes via Billetto.dk eller i døren

Trioen Sophisticated Ladies har nu eksisteret i 30 år. De tre musikere, Marie Louise Schmidt, Helle Marstrand og Benita Haastrup startede i 1987 sammen med sangeren og trombonespilleren Richard Boone, som de spilledes sammen med i 12 år. Siden har trioen været en markant del af den danske jazzscene . De tre musikere betragter ikke samarbejdet blot som et band men et livslangt venskab.
 
Det musikalske materiale er en skatkiste med egne kompositioner og jazzstandards. Ved denne koncert er bandet udvidet til en kvintet med saxofonisten Christina Dahl og med en tanke tilbage til starten med Richard Boone, trombonespilleren Lis Wessber.
 
Line-up
Marie Louise Schmidt, piano
Helle Marstrand, kontrabas
Benita Haastrup, trommer
Christina Dahl, saxofon
Lis Wessberg, trombone


Vinterjazz: Aarhus Jazz Orchestra feat. Jorge Rossy & Cesar Joaniquet

 • Onsdag 21. februar kl. 19.30
 • Atlas, Vester Allé
 • Entré: 130/160 (medlem/ikke-medlem)
 • Billetter fåes via Billetto.dk eller i døren i Atlas

Dybt inde i Barcelonas snoede gader og stemningsfulde kvarterer spirer musikken i de mest mangfoldige udtryk. I ’Sketches of Barcelona’ kan du opleve to af Barcelonas formidable jazzsønner, Cesar Joaniquet og Jorge Rossy, akkompagneret af Aarhus Jazz Orchestra. Et musikalsk møde mellem to generationer af musikere fra det ekspressive catalonske jazzmiljø, der begge er søgt udad mod store internationale karrierer.
 
Den spanske multiinstrumentalist Jorge Rossy er herhjemme nok mest kendt for sit mangeårige virke som trommeslager i Brad Mehldau Trio. I ’Sketches of Barcelona’ er trommerne skiftet ud med vibrafon, og han har sluttet sig til saxofonist i Aarhus Jazz Orchestra, Cesar Joaniquet. Med sit temperamentsfulde og ekvilibristiske spil er Cesar Joaniquet en utrolig spændende ung musiker med enormt kunstnerisk potentiale – en kunstner, vi kommer til at høre meget mere til i årene, der kommer.
 
Cesar Joaniquet og Jorge Rossy har komponeret musikken til ’Sketches of Barcelona’. Musikken til Jorge Rossy’s numre er arrangeret til orkesterformatet af Jesper Riis, der med sin lyriske, nordiske bigband-lyd er en af de mest personlige arrangører, vi har her i Skandinavien. Cesar Joaniquet har arrangeret sine egne numre.
 
Gå ikke glip af dette udtryksfulde møde mellem to generationer af stærke musikalske profiler fra Barcelonas sprudlende jazzmiljø.
 
Om Aarhus Jazz Orchestra
Aarhus Jazz Orchestra er et professionelt dansk bigband med mere end 80 årlige koncerter i ind- og udland. Orkestret er sammensat af nogle af de allerbedste danske jazzmusikere, hvoraf flere er solister i international klasse. Siden oprettelsen i 1977 (dengang: Klüvers Big Band) har orkestret udviklet sig til at levere musikalske oplevelser i absolut topklasse. Med støtte fra Aarhus Kommune og Statens Kunstfond er Aarhus Jazz Orchestra det eneste rytmiske basisensemble i Danmark.
 
Line-up
Aarhus Jazz Orchestra feat. Jorge Rossy + Cesar Joaniquet


Se tidligere arrangementer

 
Du er her: ForsideKommende arrangementer

Jazzselskabet Aarhus
Sjællandsgade 130, 1
8000 Århus C
CVR: 9701 6968
jazzselskabet@gmail.com

www.jazzselskabetaarhus.dk