Kommende arrangementer

I Think You’re Awesome

 • Søndag d. 31. marts kl. 17
 • Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade
 • Entré: 100/130 kr (medlem / ikke-medlem)

Få bands har gjort sig mere bemærket på den danske jazzhimmel de seneste par år end I Think You’re Awesome. Med bassist og komponist Jens Mikkel Madsen i front lader sekstetten sig inspirere af alt fra legende, afrikanske rytmer til nordiske folketoner, europæisk improvisation og amerikansk sangskrivertradition. Resultatet er en nyskabende og meget kritikerrost lyd, som bandet selv kalder indiejazz.

Drømmende, svævende og i smuk harmoni bevæger I Think You’re Awesome sig ubesværet rundt i et stemningsfuldt lydunivers med  samspillet som tyngdekraft. Det er instrumentale historier om alt lige fra bøger til fodbold, ungdommens minder og fællesskabets tryghed.

Line up: Jens Mikkel Madsen (b), Alex Jønsson (g), Morten Kærup (g/bj), Lars Fiil (keys),
Frej Lesner (perc/electronics), Andreas Skamby (drm).


Morten Haugshøj Group

 • Søndag d. 7. april, kl. 17
 • Kunsthal Aarhus, J. M. Mørks Gade
 • Entré: 100/130 kr (medlem / ikke-medlem)

Morten Haugshøjs album, The Street Doctor, er blevet et af de flottest anmeldte i 2018, med en musik der bedst kan betegnes som lyrisk, moderne jazz med inspiration fra både New York og ”den nordiske jazz”. Alt er skrevet af kapelmesteren selv, og spændvidden i
repertoiret er bred, men fællesnævneren er den gode melodi i et intenst, nærværende og energisk sammenspil og fællesskab.

Med sig på scenen har Morten Haugshøj et stjernehold af unge og garvede kræfter fra den danske jazzscene, der leverer et tæt og fasttømret sammenspil. Det er klassisk jazz med et moderne touch. Morten Haugshøj Group har vist sig som et markant og spændende band på nutidens jazzscene.

Se anmeldelse af ‘The Street Doctor’ her

Line up: Jesper Løvdal (sax), Morten Haugshøj (g), Simon Gorm Eskildsen (p),
Morten Haxholm (b), Anders Mogensen (drm)


Martin Sued – Tango nuevo + jazz

 

 • Søndag d. 28. april kl. 17
 • Kunsthal Aarhus, J. M. Mørks Gade
 • Entré: 100/130 kr (medlem / ikke-medlem)
 • Billetter i forsalg her

Dagens koncert inviterer på en musikalsk lystvandring, der fører omkring argentinsk folklore, tango nuevo og nordisk jazz. Du kommer til at høre moderne fortolkninger af klassisk tango, moderne kompositionsmusik inspireret af tango nuevo og rytmer fra jazz og rock.

I centrum er den virtuose bandoneonspiller, Martin Sued. Han regnes for en af Buenos Aires bedste på instrumentet, og han har pt. et gæsteprofessorat ved konservatoriet i Paris. Han tilhører den yngre generation af argentinske musikere, der skaber musik i traditionen fra Astor Piazzolla og Dino Saluzzi. Ved denne koncert akkompagneres Martin Sued af et indforstået hold, der alle har bevæget sig i feltet mellem argentinsk folklore og amerikansk og nordisk jazz.

Line up: Martin Sued (band), Pernille Bevort (sax), Morten Ankarfeldt (b), Ulrik Bisgaard (drm).


Maniscalco/Bigoni/Solborg + Solborg/Banke/Heebøll

 • Søndag d. 5. maj kl. 17
 • Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade
 • Entré: 100/130 kr (medlem / ikke-medlem)

Maniscalco/Bigoni/Solborg
Dagens koncert byder på ikke mindre end to trioer, hvoraf den første er blevet sammenlignet med tre vismænd, som har udviklet en intuitiv forståelse for hinandens spil og skabt en helt egen lyd, en melodisk og klanglig atmosfære af eventyr. Det er naturligvis originale værker, som bedst kan betegnes som samtidsmusikalsk kammermusik. Gruppens sidste udspil, Foil, blev genstand for en uhæmmet ros.

Line up: Emanuele Maniscalco (p), Francesco Bigoni (cl, sax), Mark Solborg (g).

Solborg/Banke/Heebøll
Den anden del af koncerten præsenterer Mark Solborg i en helt anderledes sammenhæng, i en trio der står for original, nutidig jazz med udgangspunkt i bl.a. bearbejdelsen af udvagte sange og klassikere, der på en særegen facon præges af ultradynamisk sammenspil, åbne improvisationer og intense metriske greb – og altid med melodien i højsædet.

Line up: Mark Solborg (g), Anders Banke (sax), Bjørn Heebøll (drm).


Jazz for Dummies

 • Torsdag den 9. maj kl. 19.30
 • Atlas, Aarhus
 • Entré: 125/155 kr (medlem / ikke-medlem)

Jazz for Dummies er en koncert for både nysgerrige nybegyndere og kyndige kendere af genren, når vi føres fra bluesy jazzsumpe og gennem bordellerne i New Orleans i århundredets spæde start, op til Harlems storbyjungle i 20’erne, ud på dansegulvet med 30’ernes bigband-swing og til virtuos be-bob i fyrrerne. Vi kan vippe afslappet med foden til tilbagelænet 50’er westcoast-jazz og snige os i baren
til 60’ernes inspiration fra bossanova og rockens sangskrivere. På med solbrillerne til 70’ernes hårdtpumpede storbyfunk og måske endnu en drink til 80’erne og 90’ernes fusionsbølger. Videre frem mod det nye årtusindes mangfoldighed og bud på morgendagens jazz.

Musikken leveres af Aarhus Jazz Orchestra med nogle af de absolut bedste, danske jazzmusikere – og med Master Fatman som den alvidende vært, der tager dig i hånden og kyndigt fører dig ad jazzhistoriens snoede stier og frådende, pulserende motorveje.

Line up: Aarhus Jazz Orchestra, Master Fatman.


Se tidligere arrangementer

 
Du er her: ForsideKommende arrangementer

Jazzselskabet Aarhus
Nørre Alle 96, 4.
8000 Århus C
CVR: 9701 6968
jazzselskabet@gmail.com

www.jazzselskabetaarhus.dk