Dobbelt solo-klaverkoncert: Jeppe Zeeberg + Nikolaj Hess


Sted: Gyngens Maritza-sal, FO-byen, Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus C

Entre: 130 / 100 / 50 kr.

Køb din billet her

Det er med stolthed og stor glæde, at Jazzselskabet Aarhus denne eftermiddag kan præsentere to af de absolut fremmeste af Danmarks i øvrigt mange fortrinlige jazzpianister – Jeppe Zeeberg og Nikolaj Hess – og så endda i det krævende, men også givende soloformat. Med hver af disse to pianister bag tangenterne vil vi møde såvel det meditative som det sprudlende, så man på ingen måde vil savne en rytmegruppe bagved.

Jeppe Zeeberg er en af den danske musikscenes mest originale og egenrådige personager. Den prisbelønnede komponist og pianist er aktiv i utallige sammenhænge, bl.a. i Horse Orchestra. Hans solokoncerter trækker på en lang række udtryk og stilarter, som blandes sammen i en idiosynkratisk, improvisationspræget stil med lige dele humor og alvor.

“If Zeeberg isn’t a genius then he certainly ranks pretty close to one.” – All About Jazz

Nikolaj Hess’ klaverspil er karakteriseret af et dybt personligt touch, en stærkt melodisk åre, og et unikt mix af virtuositet, groove og fantasi. Hans musikalske påvirkninger afspejler dyb indsigt i de amerikanske og nordiske jazztraditioner, samt en vidtfavnende musikalitet, der trækker på alt fra electronica og krautrock over klassisk og folkemusik til roots. Nikolaj Hess deler sin tid mellem Danmark og New York, og det har selvsagt medført et hav af samspil med mange amerikanske jazzmusikere. Nikolaj spænder vidt i sit spil vekslende mellem egne kompositioner, lyrisk nordisk jazz, standards og såmænd også Bob Dylans sange.

Kalender

Dominique + Jesper Hedegaard – Sound of Brasil

Fortryllende stjerne med brasiliansk swing Siden Danmark havde besøg af Joyce Moreno og Rosa Passos, har…
|
Skt. Nikolaigården, Vestergade 21, 8000 Aarhus C

Fredrik Lundin Overdrive Revisited – special guest Gustaf Ljunggren

Fra 2000-2010 ledede Fredrik Lundin det eksplosive 11 personer store Fredrik Lundin Overdrive, der med 2…
|
Musikhuset Aarhus, Lille Sal

Kira Skov synger Billie Holiday

Billie Holidays vidunderlige stemme og hendes uafrystelige nærvær på indspilninger og filmklip påvirker os alle fra…
|
Musikhuset Aarhus, Lille Sal