Dobbeltkoncert: Fantasilaboratoriet + Human Being Human


Sted: Gyngen, Frederiksgade 78 C

Entre: 130 / 100 / 50 kr.

Køb din billet her

Ved denne dobbeltkoncert kan du opleve to fremadstormende orkestre, der med inspiration fra nyjazzens skæve rytmer og klange tager jazzen med på fantasifulde og kreative veje:

Fantasilaboratoriet

Fantasilaboratoriet er et kreativt rum skabt af den nordjyske trompetist og komponist, Niels Munk. Her forskes der i fantasien motiveret at den spirituelle og praktiske værdi ved kunsten. Med stor passion for improvisation bruger projektets musikere jazzens fundamentale egenskaber som en afsats for dyrkelsen af fantasien, mens de afskriver sig fra normer typisk tilknyttet genren. Projektets trommeslager Jonathan Jull Ludvigsen, der er kendt for sit innovative trommespil i bandet Athletic Progression, viser et moderne og unikt rytmisk udtryk, der er påvirket af hiphoppens univers. Bassist Jens Mikkel Madsen har bl.a. gennem sit projekt I Think You’re Awesome og mange års undervisning cementeret sin position som en af landets stærkeste kreative kræfter. Dan Hjort Jensen er en fantasifuld og virtuos pianist, som har gjort sig særdeles bemærket på den aarhusianske jazzscene de seneste par år.

Line-up: Niels Munk (tp), Jonathan Jull Ludvigsen (d), Jens Mikkel Madsen (b), Dan Hjort Jensen (p)

Human Being Human

Human Being Human samles om musik, der udforsker og udfordrer den akustiske jazztrio. Trioens musik udfolder sig med lige dele improvisation, grooves og stemninger og tager dig fra filmiske landskaber til storbyens intense kakafoni. Her er lige dele inspiration fra Bachs kontrapunkt, 70’ernes sumpede souljazz, electronica og lyden af Skandinaviens melodiske og melankolske tone. Musikken er en stemme i tiden og et svar på, hvordan vi hører jazzen anno 2021. Grundstenen er sammensætningen af tre musikere med forskellige baggrunde: Bjørnskov med dybe rødder i det melodiske nordiske, men også i jazzens rødder gennem et langt samarbejde med amerikanske og engelske musikere, Tjalve med en årrække i det londonske musikliv og Bülow med stærke rødder i den nye bølge af jazz-tronica og odd-meters-funderet musik.

Line-up:  Torben Bjørnskov (b + electr), Esben Tjalve (p + key), Frederik Bülow (d)

Kalender

CLASH

CLASH er saxofonisten Michael Bladts helt nye projekt, der fik debut under Aarhus Jazzfestival 2022. Med…
|
Gyngens Maritza-sal, FO-byen, Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus C

Gilbert Holmström Quintet

Gilbert Holmström, den banebrydende saxofonist og komponist med et helt eget energifelt i svensk jazzhistorie, modtog…
|
Gyngens Maritza-sal, FO-byen, Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus C

Red Kite (DK / IT / FR / AT)

Red Kite er en paneuropæisk dansk / italiensk / fransk / østrigsk kvintet, der spiller akustisk…
|
Skt. Nikolaigården, Vestergade 21, 8000 Aarhus C