Jazz in generations: Granum / Bodilsen / Klüver / Vestbo


Sted: Skt. Nikolaigården, Vestergade 21, 8000 Aarhus C

Entre: 130 / 100 / 50 kr.

Køb din billet her

Siden idémanden bag Jazz in Generations, Kristoffer Bliksted, tog initiativ i foråret 2020 til dette særlige koncertkoncept, har Jazzselskabet Aarhus med stor succes afviklet 11 koncerter, hvor vi har inviteret unge talenter, etablerede musikere og veteraner i dansk jazz til at mødes i jazzen og skabe ny musik på tværs af generationer. Det har dannet grundlag for nye samarbejder efterfølgende, og Kristoffer Bliksted og Jazzselskabet Aarhus’ initiativ er derfor med til at fremme ny dansk jazz og har i særlig grad været med til at løfte de unge talenter frem i lyset. Vi fortsætter succesen ind i efteråret 2023, hvor vi har udvidet fra trioformatet til at have koncerter med to kvartetter.

Tobias Granum er en trommeslager bosat i Aarhus, der bevæger sig i genrer fra pop og R&B til nordisk jazz. Med et stærkt groove, høj intensitet og sans for klang og farver, er der altid noget på spil, når Tobias er bag trommerne.

Jens Klüver (sopran, altsax & tenorsax) tidligere leder af Klüvers Big Band gennem 35 år, har i de senere år helliget sig sit virke som jazzmusiker i duo, trio, kvartetformat og desuden optrådt som solist og dirigent for big bands. “Jazz In Generations er en god udfordring for mig til at spille med yngre musikere, der repræsenterer andre tilgange til det vi kalder jazz.”

Jesper Bodilsen er en af Danmarks mest efterspurgte kontrabassister og er altid garant for sublimt spil, der både indeholder lyrisk melodispil og solidt akkompagnement. Han er med til at videreføre den danske bastradition – både på hjemmebanen i Danmark og på den internationale verdenscene.

Michael Vestbo har siden 2012 været aktuel med sin egen trio, Vestbo Trio, der med en lang række udgivelser bag sig har udfoldet guitartrioens potentiale i et lydbillede på tværs af genrer. Han har været DMA-nomineret flere gange og har med sin trio indspillet og turneret med Uffe Steen Trio, der sammen har udgivet albummet “Grooves”. Med sin smagfulde og kreative tilgang til guitarspillet markerer Michael Vestbo sig som en af de væsentligste guitarister i Danmark indenfor sit område.

Besætning:

Tobias Granum (trommer), Jens Klüver (tenorsax), Jesper Bodilsen (bas) og Michael Vestbo (guitar).

Kalender

CLASH

CLASH er saxofonisten Michael Bladts helt nye projekt, der fik debut under Aarhus Jazzfestival 2022. Med…
|
Gyngens Maritza-sal, FO-byen, Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus C

Gilbert Holmström Quintet

Gilbert Holmström, den banebrydende saxofonist og komponist med et helt eget energifelt i svensk jazzhistorie, modtog…
|
Gyngens Maritza-sal, FO-byen, Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus C

Red Kite (DK / IT / FR / AT)

Red Kite er en paneuropæisk dansk / italiensk / fransk / østrigsk kvintet, der spiller akustisk…
|
Skt. Nikolaigården, Vestergade 21, 8000 Aarhus C