Lars Møller “Indigo” – featuring Rez Abassi


Sted:

Entre:

  • Torsdag 17. september 2020 kl. 20
  • Gyngen, Maritza Salen, Frederiksgade 78c, 8000 Aarhus
  • Entre – se mere på www.gyngen.dk
  • Arrangeret af Gyngen og FO-Aarhus’ debatpulje

“Sprudlende moderne jazz med indiske farver og fordybelse”

Ny udgivelse “Indigo” featuring Rudresh Mahantappa (Global Jazz Explorer Records).

Til efteråret kommer saxofinisten Lars Møller kvintetudgivelse “Indigo” med Den indisk-amerikanske topsaxofonist Rudresh Mahantappa og den fremragende amerikansk/pakistanske guitarist Rez Abassi, samt det sublime bas/tromme team, bassisten Niels Davidsen og trommeslageren Anders Mogensen.

Danmarksturne, september 2020

Lars Møller er udover at være en forrygende saxofonist kendt som komponist og orkesterleder, og med sine internationalt roste projekter han har i de senere år været en flittig gæst ved de Europæiske Radio/TV Big Bands. Han har mere end 40 udgivelser i eget navn og har modtager adskillige priser. Hans udgivelse ”ReWrite of Spring” fik bl.a. disse ord med på vejen:

”…en milepæl i dansk jazz, måske den bedste orkester-cd siden Palle Mikkelborgs Aura med Miles Davis.” (Weekendavisen)

“a soaring, sprawling conception, combining exquisite detail with monumental vision” (Downbeat)

Musikken på ”Indigo” tager udgangspunkt i den fælles forståelse af den indisk/pakistanske musik og dybe rødder i den amerikanske jazz som Møller og Abbasi deler med Rudresh Mahantappa, der er én af tidens mest fremtrædende altsaxofonister og bl.a. er udnævnt til årets bedste altsaxofonist i 7 af de sidste 8 år i ”Down Beat  International Critics’ poll”.

Med til at tage initiativ til projektet er en af Damarks mest spændstige trommeslagere Anders Mogensen,  hvis musikalske samarbejde med Mahantappa blev funderet på Berklee College of Music, hvor de mødtes som purunge. Siden hen har de turneret sammen bl.a. “Real People”.

Den pakistansk – amerikanske guitarist Rez Abassi, der er bosat i New York, er en af sin generations førende guitarister. Han har været fast partner med Rudresh Mahantappa de sidste 20 år og har bl,a. indspillet med pianisten Vijay Iyer.

Bassisten Niels Davidsen samarbejde med Mogensen går tilbage til  90’ern med i banebrydende orkester ”When Granny Sleeps” og ” Copenhagen Art Ensemble” og siden har de været et  kreativ og solid rytme-team i talrige sammenhænge

Pre-concert talks:

I forbindelse med koncerterne i september vil der bliver arrangere ”pre-concert talks”, hvor Lars Møller fortæller hans arbejde igennem 30 år på at kombinere den moderne jazztradition med indiske musiks tradition for følelsesmæssig fordybelse og rytmiske strukturer. Bl.a. vil fortælle om hvordan den indsiek musiktradition igennem generationer har påvirket vestlig musik og jazzen, og med humoristiske fortællinger vi han belyse de meget forskellige kulturer som jazzen og det indiske er forankret i.

Projektet er søsat i tæt samarbejde med Søren Sørensen – og med  Global Jazz Explorer Institute, der udvikler projekter og partnerskaber ud fra en vision om, at vi kan lære af andre kulturer – og dermed bl.a. få en rigere forståelse af vores egen identitet. Projektet er bl.a. støttet af Statens Kunstråd, Kapelmesterforeningen.

 

Kalender

Music for Bees

Music for Bees er Benita Haastrups nyetablerede sekstet. Tanken er, at musikken skal opfordre til eftertanke…
|
Gyngens Maritza-sal, FO-byen, Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus C

CLASH

CLASH er saxofonisten Michael Bladts helt nye projekt, der fik debut under Aarhus Jazzfestival 2022. Med…
|
Gyngens Maritza-sal, FO-byen, Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus C

Gilbert Holmström Quintet

Gilbert Holmström, den banebrydende saxofonist og komponist med et helt eget energifelt i svensk jazzhistorie, modtog…
|
Gyngens Maritza-sal, FO-byen, Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus C

Red Kite (DK / IT / FR / AT)

Red Kite er en paneuropæisk dansk / italiensk / fransk / østrigsk kvintet, der spiller akustisk…
|
Skt. Nikolaigården, Vestergade 21, 8000 Aarhus C

Dobbelt trio koncert – Thomas Sejthen Trio og Kosmos Trio

Thomas Sejthen Trio Fornyende og intens dansk triojazz Thomas Sejthen Trio har et minimalistisk udtryk og…
|
Skt. Nikolaigården, Vestergade 21, 8000 Aarhus C

Olga Witte Organ Trio No 2 + 3

Olga Witte Organ Trio No 2 + 3 er en dobbeltkoncert, der varer omkring en time. Begge trioer integrerer eksperimentel jazz,…
|
Vor Frue Kirke, Frue Kirkeplads 3, 8000 Aarhus C