Maria Faust Sacrum Facere “Organ”


Sted: Vor Frue Kirke, Frue Kirkeplads 3, 8000 Aarhus C

Entre: 130 / 100 / 50 kr.

Køb din billet her

Saxofonist og komponist Maria Faust er født på en ø ud for Estlands kyst. Hun tog første skridt i sin uddannelse i Estland og fortsatte denne i Danmark. Hun er inspireret af jazz fra hjemlandet, men har også en baggrund i den klassiske musik, som hun kombinerer med estisk folkemusik – i sandhed en forunderlig, egenartet og dybt fascinerende blanding. Maria Faust kan betegnes som en musikalsk opdagelsesrejsende, der improviserer med åbent sind. Hun har med rette modtaget flere priser i Estland og Danmark for sin originale musik, som ikke kan sættes i bås. I 2016 drog hun sammen med Kira Skov til Estland og fandt i en fjern egn en nedlagt kirke, hvor de sammen indspillede det spirituelle storværk “In The Beginning”. Maria Faust har bl.a. skrevet musik for DR Big Band og Tallinn Philharmonikerne og hendes koncerter er kendt for deres intense energi og følelsesfuldhed.

Jazzselskabet har indledt et frugtbart samarbejde med Vor Frue Kirke, hvor vi af og til benytter den nye sognegård. I dette tilfælde kan vi heldigvis få glæde af selve kirken, da der indgår orgel i aftenens besætning.

Besætning:

Emanuele Maniscalco (kirkeorgel), Maria Faust (altsaxofon), Anders Banke (tenorsaxofon), Francesco Bigoni (klarinet), Tobias Wiklund (trompet), Mads Hyhne (trombone) og Jonathan Ahlbom (tuba).

Foto: Krõõt Tarkmeel

Kalender

CLASH

CLASH er saxofonisten Michael Bladts helt nye projekt, der fik debut under Aarhus Jazzfestival 2022. Med…
|
Gyngens Maritza-sal, FO-byen, Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus C

Gilbert Holmström Quintet

Gilbert Holmström, den banebrydende saxofonist og komponist med et helt eget energifelt i svensk jazzhistorie, modtog…
|
Gyngens Maritza-sal, FO-byen, Frederiksgade 78C, 8000 Aarhus C

Red Kite (DK / IT / FR / AT)

Red Kite er en paneuropæisk dansk / italiensk / fransk / østrigsk kvintet, der spiller akustisk…
|
Skt. Nikolaigården, Vestergade 21, 8000 Aarhus C