ButchGaffelprisen, som uddeles af Jazzselskabet i Århus, blev lørdag uddelt i Caffen i Musikhuset Aarhus. Årets prismodtager blev pianisten, komponisten, arrangøren og underviseren Butch Lacy, der er bosat i det østjyske og arbejdet på Det Jyske musikkonservatorium.

”Butch Lacy favner utrolig bredt. Han kan sine standards, kender symfonisk musik og har gospel/soul feeling. Han kan få klaveret til at vokse til en hel symfoni. Han har et cv, der kan tage pusten fra de fleste. Han er en ener”. Dette nævnte formanden for Jazzselskabet, Jes Halding i sin tale, hvor han begrundede valget af Butch Lacy som modtager af Gaffelprisen.

Butch Lacy er født i Virginia, USA i 1947 og var allerede som 12 årig kapelmester og akkompagnerede i en årrække en perlerække af de bedste jazznavne. Han kom til Danmark i 1982 som arrangør og komponist for DR’s Big Band. Det førte ham videre til Klüvers Big band i Århus, hvor han bl.a. i 2001 komponerede et stort værk, som blev opført ved Domkirkens 800 års jubilæum. Fra 1980’erne har han været klaverunderviser på Det Jyske Musikkonservatorium, hvor han har været fastansat siden 2002.

I forbindelse med prisuddelingen gav Butch Lacy koncert sammen med saxofonisten Jesper Løvdal og Marius Ungureanu på viola.

Butch Lacy er den 35. modtager af Gaffelprisen, som er Danmark ældste jazzpris. Med prisen følger et beløb på 10.000 kr. som er sponseret af Nordea.