OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jazzselskabet i Århus kunne for 36. Gang uddele Danmarks ældste jazzpris, Gaffelprisen. Den gik til en vaskeægte østjysk jazzveteran, nemlig musikeren og kapelmesteren H. C. Vartenberg. Det foregik på caféscenen i Musikhus Aarhus og der var stuvende fyldt med tilhørere omkring scenen.

HC dukkede for mange år suden op med saxofonen i jazzmiljøet med bebop musikken i bagagen og blev taget under vingerne af legendariske Bent Eriksen. Siden blev Vartenberg medlem af Peder Pedersens Big Band, som i en årrække akkompagnerede et utal af de kendteste jazzkoryfæer fra 1960’erne og 70’erne.

Vartenberg har prøvet mangt og meget som musiker og entertainer bl.a. i Kærne, Østjysk Musikforsyning og som solist, men hele tiden med jazzen som ballast.

”Udover det lange liv som en markant del af det østjyske musikliv hædres H. C. Vartenberg især for at have taget initiativ til Skt. Pauls Band, et senior big band der har eksisteret siden 2002, som han stadig er leder af,” sagde Jazzselskabets formand Jes Halding ved prisuddelingen.

”Vartenberg har skabt et big band med en betragtelig musikalsk standard og et markant hold musikere, hvoraf flere tidligere har modtaget gaffelprisen,” tilføjede Jes Halding.

Det var naturligvis også Skt. Pauls Band der begejstrede publikum med veldrejet big band musik denne lørdag eftermiddag. Vartenberg fik som det synlige bevis på hæderen den traditionsrige stemmegaffel. Med gaffelprisen følger 10.000 kr. der i år er sponseret af Nordea.